Make your own free website on Tripod.com

1. Sta je to Internet Marketing?
2. Kako izabrati firmu koja nudi marketing uslugu i prostor na Web-u
3. Sta Vam nudi BwC?
4. Sta je u okviru BwC HOSTING paketa?


1. Sta je to Internet marketing?

1. Marketing nije samo rec - vec nauka 
2. Prezentovanje na Net-u jeste marketing 
3. Onaj koji ocekuje veliki profit na Net-u - i to brzo, mnogo ce se razocarati 
4. Los marketing moze da zabavi, ali ne zadugo 
5. Varati se moze samo ograniceni broj ljudi, ogranicen broj puta 
6. Gledati kako to rade najbolji 
7. "Nije zlato sve sto sija" - i obrnuto 
8. Mnogo toga na Net-u je besplatno, ali nije sve pametno 
9. Ne zaboraviti da nas vidi mnogo ljudi 
10. Svi oni koji shvate ozbiljno Internet marketing, pocinju da placaju za njega

Internet marketing uopsteno predstavlja koriscenje pretrazivanja i prezentovanja na Internetu u cilju sticanja profita. Prezentovanje na internetu predstavlja reklamu koja ima bitne razlike u svim segmentima reklamiranja u odnosu na standardno reklamiranje. Pretrazivanje na Internet-u predstavlja ispomoc prezentovanju u slucaju postojanja vase prezentacije. Kako je Internet marketing nova oblast u savremenim sistemima komunikacije i u marketingu uopste, postoje mnoge zablude i cine se mnoge greske u predstavljanju firmi, proizvoda i usluga na Net-u. Na ovom mestu osvrnucemo se na to sta jeste i kako treba da izgleda pravi Internet marketing.

Prvi korak u ostvarenju marketinskog nastupa na Internet-u jeste POSEDOVANJE PREZENTACIJE!  Kada dodjete u situaciju da vam neko ponudi prostor za reklamiranje na Internetu, bilo da je u pitanju stranica sa tekstom i slikama (animacijama), bilo da je u pitanju samo tekst, ili samo slika - znajte da je u pitanju firma (site) koji mozda samo zeli da zaradi pare koristeci vase neznanje. Razlozi zbog cega ovo moze biti PREVARA jesu sledeci:

  • Reklama na bilo kom segmentu (servisu) Internet-a TREBA da vodi korisnika do prezentacije na kojoj ce potencijalni kupac moci detaljnije da sazna o cemu se radi i da, ako je zainteresovan, komunicira sa vama PRVENSTVENO preko E-mail servisa, a zatim na druge nacine! 

  • Vecina Firmi (site-ovi) koji nude uslugu reklamiranja tipa objavljivanje BANNER-a ne mogu da garantuju posetu ili ne zele da objave podatke o mestima i kolicini sajtova na kojima se pojavljuju njihovi BANNER-i jer iz toga proizlazi SANSA da vasa prezentacija bude posecena. 

  • Firme ne objavljuju rezultate na kom mestu ce se njihovi portali (site-ovi) pojaviti prilikom pretrage nekog od lokalnih ili svetskih pretrazivaca. Veoma je bitno da se kao odgovor na upit pojave u prvih 3 stranice (prvih 30 rezultata) pretrazivaca.

Svako ko ima prostor na Web-u i sopstvenu internet prezentaciju koju je platio TREBALO BI da ima javne izvestaje o posecenosti svake pojedinacne stranice site-a (log-ove). U ovim izvestajima se vidi broj poseta, vreme, sa koje adrese je poseta dosla, na koju adresu je poseta otisla, sta je sve poseta videla na stranici. Ovi podaci direktno govore o isplativosti vase investicije i jedna su od osnovnih prednosti placenog prostora u odnosu na besplatan prostor na Web-u.

Prethodni pasus jeste razlog zbog kojeg NEOZBILJNI (site-ovi) nemaju vidnih brojaca i pravdaju se da statistiku posecenosti salju klijentima koji se reklamiraju. Sa druge strane, firme (site-ovi) koje nude usluge reklamiranja mogu da salju podatke koji su polu-tacni ili potpuno netacni.

Najbolje je imati nezavisni brojac tipa www.stats4all.com ili priznatog ocenjivaca popularnosti (site-ova) tipa www.alexa.com.

Pogledajte kako se rangiraju neki od (site-ova) koji sebe proglasavaju za najposecenije na YU syber prostoru po ALEXI. (www.alexa.com). Ukucajte ime sajta i pritisnite GO. ALEXA ce vam takodje pokazati i spisak (site-ova) sa kojih najcesce dolaze posetioci tog site-a.

2. Kako izabrati firmu koja nudi marketing uslugu i prostor na Web-u

Da bi izabrali firmu od koje cete kupiti prostor trebalo bi da se informisete o sledecim podacima: 

  • Cena prostora (cene znaju da budu vrlo razlicite, u zavisnosti od dodatnih usluga koje se podrazumevaju u osnovnoj ceni) 

  • Brzina pristupa prostoru od strane posetilaca prezentacije (nekim mestima na Net-u se pristupa brze ili sporije u zavisnosti od opreme koju poseduje firma, kao i od brzine pristupa Internet-u koju firma ostvaruje (link)) 

  • Koje se firme vec nalaze kod te firme (sto su firme ozbiljnije, verovatno postoji razlog za to) · Koje su sve dodatne usluge koje se nude (prijava na pretrazivace, garancija posecenosti, aktiviranje top level domena i njihova registracija, rokovi….itd.) 

  • Pokusajte da na nekom lokalnom ili svetskom pretrazivacu da dobijete odgovor na neki upit a da vam se medju odgovorima pojavi ta firma koja vam nudi marketing uslugu. 

  • Pogledajte njenu ocenu popularnosti na ALEXA (www.alexa.com) 

  • Firma kod koje kupite prostor ne mora da bude firma koja ce vam napraviti prezentaciju

3. Sta Vam nudi BwC?
Nudimo Vam uslugu HOSTING-a Vase prezentacije:
- u sklopu AKCIJE (co.yu domeni):                     2400 dinara (+20%porez) 
- IME FIRME COM (ne morate biti firma):           3000 dinara (+20% porez)
u trajanju od godinu dana. 
Veliki broj prezentacija na nasim serverima je odraz, kako kvalitetne usluge, tako i pristupacne cene.

4. Sta je u okviru HOSTING paketa?
U okviru paketa je sledece:
-100 Mb prostora na disku (serveru)
-20GByte mesecnog protoka (bandwidth)
-registracija domena co/org/edu.yu (www.vasafirma.co/org/edu.yu)
-neogranicen broj email alijasa
-FTP, neogranicen pristup 
-email forwarding (do 5 email-a)
-prijava na 100 svetskih i lokalnih biznis pretrazivaca (samo IME FIRME COM)
-link u odgovarajucoj rubrici na BwC Internet Registru Preduzetnistva

Doplate:
-Registracija imefirme.com domena  na 12 meseci 1400 din (+20% poreza)